Delen

 

 

2to Drive

Kwaliteit maakt het verschil

toDrive

Starten vanaf 16,5 jaar 

Wachten met rijlessen tot je 18e verjaardag? Dat is niet meer nodig dankzij 2toDrive! Het 2toDrive experiment geeft je de kans te starten met het halen van je rijbewijs vanaf 16,5 jaar. Na het behalen van zowel je theorie- als praktijkexamen mag je onder begeleiding van een coach op 17 jarige leeftijd al de weg op en kun je veel rijervaring opdoen. Met 2toDrive ben jij op je 18e verjaardag een ervaren chauffeur en rijd jij je eigen weg.


Hoe werkt 2toDrive?

Zo kun jij deelnemen aan het 2toDrive project:


• Ben jij 16 jaar? Dan kun je starten met 2toDrive en het behalen van je theorie-examen.
• Na het behalen van de theorie zal jouw theoriecertificaat 1 ½ jaar geldig zijn.
• Vanaf 16,5 jaar start je met praktijk autorijlessen.
• Ben je 17 geworden en denkt jouw instructeur dat jij er helemaal klaar voor bent? Dan mag je het praktijkexamen en een eventuele Tussentijdse Toets gaan afleggen.
• Geslaagd! Nu mag je tot jouw 18e verjaardag onder begeleiding van jouw 2toDrive coach autorijden.
• Wanneer je de leeftijd van 18 eindelijk hebt bereikt, mag je helemaal zelfstandig de weg op.

 

Waarom 2toDrive?

Deelnemen aan het 2toDrive project biedt je veel voordelen op de weg. Dankzij 2toDrive doe je op een veilige manier veel rijervaring op en ben jij een ervaren bestuurder wanneer je op je 18e zelfstandig mag autorijden. Door deel te nemen aan 2toDrive verklein je voor jezelf de kans op het maken van brokken in het verkeer en vergroot je de verkeersveiligheid voor alle medebestuurders op de weg.
 

Coaches

Jouw coach zal je tijdens het rijden helpen bij het maken van de juiste beslissingen en zal jou tips geven over je rijstijl. 2toDrive is geen rijles! Een coach is er alleen om jou te helpen in situaties waar nodig en advies te geven over jouw rijgedrag. Je moet minimaal 1 en mag maximaal 5 coaches hebben. De eisen voor een 2toDrive coach kun je vinden op www.2todrive.nl. Ook kun je hier een begeleiderspas aanvragen en meer informatie vinden over het deelnemen aan het project en het opgeven van jouw coaches.