Academy 23

Kwaliteit maakt het verschil

E achter B

Bekeuringen? Grote caravan ? Een paardentrailer ? Dan wordt het tijd voor het rijbewijs E achter B !

Want: Met een rijbewijs B mag u:

 - Een motorrijtuig besturen van maximaal 3500 kg dat geschikt is voor het vervoer van maximaal 8 personen (uzelf niet meegerekend). - Een aanhangwagen of oplegger tot maximaal 750 kg achter uw auto voorttrekken.

- Een aanhangwagen of oplegger met een gewicht van meer dan 750 kg achter uw auto voorttrekken zolang het maximum toelaatbaar gewicht van de combinatie maximaal 3.500 kg bedraagt. Alleen als het gewicht van beide voertuigen samen niet meer is dan 3500 kg.

Met een rijbewijs BE mag u:

- Een aanhangwagen voorttrekken van meer dan 750 kg Goed om te weten Rijden met een combinatie van 10 meter is natuurlijk anders dan rijden in een ‘gewone’ auto. Op het examen wordt daarom extra gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat. Verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer staan daarbij centraal. Tijdens de lessen wordt daarom veel aandacht besteed aan onderdelen als: draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, wegrijden en verkeersinzicht. Zodat je optimaal voorbereid examen kunt doen.

Deze praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen. Je kunt kiezen voor een reguliere opleiding (dus 1 of 2 lessen per week). Of voor een versnelde opleiding. Met de versnelde opleiding kun je dit rijbewijs al binnen 1 of 2 dagen halen.